Results 1 to 10 of 10
  1. #1

    VTS - not working

    04 RXP and my VTS does not work..can anyone let me know how to fix it..Cheers


  2. #2
    King_Of_Fun's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Catawba Island, Ohio
    Posts
    2,703
    Do you get the VTS display on the instrument cluster? If not, and the battery was recently disconnected, a dealer is going to need to enable it with BUDS... Ron

  3. #3
    Gus13letter's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Tampa Bay, FL
    Posts
    8,136
    +1
    823
    May want to check the fuses and wire connections from the VTS (should be 2 plugs).

  4. #4
    does that mean it has to be reset everytime I disconnect the battery...

    Check the fuses at the front of the ski.all good.which fuse is the VTS fuse???. unplug the cables and reconnected. still no VTS...

  5. #5
    Moderator Snoman's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    South Chicagoland
    Posts
    14,688
    +1
    846
    Quote Originally Posted by jetboy View Post
    does that mean it has to be reset everytime I disconnect the battery...
    No..Usually only if the battery is disconnected or dead for a long period of time..

  6. #6
    VTS motor works Ok when connected with 12V battery.. looked at the fuses OK..pulled out all the cables and reconnected.. Still no VTS

    wonder if the switches ever play Up or evan the electrical box at the back of the ski?? any other ideas will be helpful..

    I do not use the instrument display anymore...

  7. #7
    lextoy's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Brigantine, NJ
    Posts
    1,883
    +1
    14
    vts box in the back used to be problematic on pre 4tec sea doos.
    little limit switches got stuck and it wouldnt move anymore.
    all the electronics are under the potting material, and impossible to repair.
    water probably got inside box via thru hull vts boot, or down inside by the wire thru the potting material, either way its fried.
    in the future, check the vts boot frequently, pull the vts cover and check for moisture, and dont park your ski with vts ALL the way up/ALL the way down.
    pinned up or down for a long time, the limit switches can get stuck that way,
    and your vts will only work one way!
    swap a diff box in and try it.
    OR remove cover, remove motor, manually turn the worm gear to center the vts...
    reassemble and try it. if it only goes one way, then you know its a stuck limit switch.
    try banging on the potting material with a hammer. seriously! harder than tapping, but not so hard your gonna smash it
    sometimes banging can unstick a switch.
    but it will probably stick again soon, or if you pin the vts all the way again!!
    this was all common on older vts units.
    i guess the 4tecs are gettin old enough for vts issues too

  8. #8
    King_Of_Fun's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Catawba Island, Ohio
    Posts
    2,703
    Quote Originally Posted by jetboy View Post
    VTS motor works Ok when connected with 12V battery.. looked at the fuses OK..pulled out all the cables and reconnected.. Still no VTS

    wonder if the switches ever play Up or evan the electrical box at the back of the ski?? any other ideas will be helpful..

    I do not use the instrument display anymore...
    If you don't know if the VTS is displayed on the instrument display because you don't use it, or the display doesn't work anymore, then you need to borrow a display, or go to the dealer. Otherwise, you are just shooting in the dark... Ron

  9. #9
    i've got a brand new VTS housing for the rxp. $175.00 shipped. [email protected]

  10. #10

    Join Date
    Feb 2008
    Location
    novwhere
    Posts
    597
    Quote Originally Posted by jetboy View Post
    04 RXP and my VTS does not work..can anyone let me know how to fix it..Cheers
    which ECU yoou have it?

    If not stock sure not work ! If you have RR ECU your VTS can't work.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. VTS Not working help
    By CarFanatic in forum 4-Tec Performance
    Replies: 20
    Last Post: 07-02-2008, 09:26 PM
  2. RXTX VTS Not working
    By STSPERFORMANCE in forum 4-Tec Performance
    Replies: 8
    Last Post: 05-27-2008, 11:01 AM
  3. Vts not working
    By eclipsecleaning in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 09-10-2007, 07:32 AM
  4. VTS not working
    By North49 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 19
    Last Post: 06-11-2007, 08:06 PM
  5. VTS Not Working
    By Tas_RXP in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 03-29-2006, 05:49 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •