Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    waverider's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Brandon, MS
    Posts
    193

    RAD Flywheel carnage..with pics

    Well here is the story.....

    took the XLT out weekend before last, was trying to get the rpms up while turning the box stock 14/20 dynafly, was only getting 7400 to 7500 rpms.
    was turning it over 7700 weekend before, then I seized the 3rd cylinder.
    had a new piston in by Thurs (thanks Carl), cylinder was o.k., put back together and took out on Sat with a 13/20sb in the 05 pump, could only get 7000 rpms, put the old pump back in with a 13/19.
    started ski on trailer before putting it in the water, started and ran fine. put ski in the water and would not start, somtimes it would back fire on me.
    so to make a long story short, checked compression, fuel, and spark, has all three, so mmmmm must be somthing to do with timing.
    took out the pipes and the front mag cover and WHA-LA...





    IM THINKING IT MIGHT BE THE STARTER BENDIX..

    ANYBODY HAVE ANY EXTRA FLYWHEEL LAYING AROUND....

    MAYBE I COULD JUST JBWELD IT BACK TOGETHER!!!!...


  2. #2
    DAMN!!. it looks like something was rubbing the inside of the wheel. Check your charging system winding

  3. #3
    YudLuz2's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Flowood MS
    Posts
    1,598
    +1
    83
    Dan,
    Looks like your stator was rubbing on the flywheel too, might need a
    new one too.

  4. #4
    waverider's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Brandon, MS
    Posts
    193
    the stator looks o.k.....the next flywheel will be a total loss anyways..

    Fernando, are you still selling them??

  5. #5
    ....back from the dead.... J-ME's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Delaware
    Posts
    1,580
    +1
    2
    That flywheel is a total loss ...sorry couldn't resist.

    Man, that's ugly.

  6. #6
    I got a brand new stock total loss and re-balanced by RAD. 1 pound lighter than a charging. Give me a ring 713-875-1812

  7. #7
    Hydrotoys's Avatar
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Mesa, AZ
    Posts
    16,719
    +1
    79
    I'd replace the PICKUP at a minimum, and the stator as well.

  8. #8
    QuickMick's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Houston/Galveston
    Posts
    294
    Quote Originally Posted by hydrotoys
    I'd replace the PICKUP at a minimum, and the stator as well.
    Something rubbed and finally gave out to cause that flywheel to break.
    Be sure to check everthing up there.

  9. #9
    waverider's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Brandon, MS
    Posts
    193
    I have checked everything that is up in the cover and nothing is missing, I think it was rubbing on those metal tabs that stick up from the stator windings.
    thats all i could see that was rubbing up there. but i have another stator and pickup assembly that im going to put back in.

    does anybody know how much RAD charges to lighten and take the magnets out of a stock flywheel??

    does anybody have a RAD total loss they want to sell?


    Dan

  10. #10
    Happily Self-Employed WFO's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Houston, Texas
    Posts
    12,639
    +1
    404
    does anybody know how much RAD charges to lighten and take the magnets out of a stock flywheel??
    Its like $50.00 + shipping

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Step by step Skeg install with pics
    By TorquePhoto in forum 4-Tec Performance
    Replies: 30
    Last Post: 06-26-2007, 10:46 PM
  2. Reeds Replace or Re-use ?with pics
    By utahnewbie in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 05-27-2007, 10:47 AM
  3. "My" NO Weld Waterbox Mod with Pics
    By 1 FAST VE in forum 4-Tec Performance
    Replies: 28
    Last Post: 05-23-2006, 12:58 PM
  4. belt driven supercharger idea's with pics
    By rapidacceleration in forum 4-Tec Performance
    Replies: 32
    Last Post: 02-17-2006, 12:28 AM
  5. New Breather install with Pics.
    By 1 FAST VE in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 08-01-2005, 01:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •