Page 1 of 8 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 73
  1. #1
    xBigDaddyx117's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Florida
    Posts
    366

    GTX [email protected] MAX rpm? whats wrong?

    I just got to go out and test to see if my opas mod worked but it was the same.
    But I still cant even get 60mph like these are suposed to get from factory.
    What happens is when I take off wot it will hit the gov several times, and at full speed it will keep taping the govener. I have a new wear ring in it.

    Im guessing to fix this problem I will just have to repitch the impeller?
    bring the rpm down and the speed up?

    and idk y the CHK ENG light is on, but it might be from the engine swap, OH yeah I can get the codes right? press mode 5 times.



  2. #2
    formerly Gold06RXP Turbo Nick's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Dayton, OH
    Posts
    2,095
    +1
    97
    My first guess is that something is wrong w/ your speedo. Your RPMs are at 8000 so your speed should be higher than what the speedo reads. Get a GPS and see what it says. I heard it hit the limiter a bit out of the hole but after that it was fine, not on the limiter at full throttle. Check that code and see what it is!

  3. #3
    King_Of_Fun's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Catawba Island, Ohio
    Posts
    2,703
    You really seem to be hitting the rev limiter. You need more pitch to get the rpms down to 7550-7600. Are you sure that you aren't using the 155-hp impeller? That's about the speed the NA ski would see... Ron

  4. #4
    xBigDaddyx117's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Florida
    Posts
    366
    I didnt hit it wot out the hole in the vid, I eased on it till aroung 30mph then i hit it, it would have hit the rev limiter about 5 times before going.

    and I took the 155hp impeller out and put my 185hp in after I tryed it, but it was getting 50mph at 8000 rpm, and sucked out the hole.
    so I have the correct impeller, new wear ring and my gps is the same as the speedo.

    can a impeller lose its pitch just from riding?

  5. #5
    xBigDaddyx117's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Florida
    Posts
    366
    Oh yeah the err code is P-0118

    P0118
    Engine temp sensor shorted to 12V or open circuit
    so I have to find that. probly didnt plug it in.

  6. #6
    Prohibido usuario
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Jerry's guest bedroom
    Posts
    3,469
    +1
    2
    I'm confused. What boat is this? Your talking about the prop from a 155hp ski but your turning 8000 rpm. I thought the only way to get that many rpm on a 4 tec was to run a SC. You also say 60 from the factory, that would mean it's a 215hp boat.

  7. #7
    Quote Originally Posted by NCHeel View Post
    I'm confused. What boat is this? Your talking about the prop from a 155hp ski but your turning 8000 rpm. I thought the only way to get that many rpm on a 4 tec was to run a SC. You also say 60 from the factory, that would mean it's a 215hp boat.
    the gtx 185 s/c will run 60-62 stock but will only turn 7600 r's

  8. #8
    xBigDaddyx117's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Florida
    Posts
    366
    yeah I got a 03 supercharged engine in a 02 gtx 155 hull, I had to change the impeller cause it was going 50mph @8000rpm
    But now im at 55mph @ rev limitter

    I am going to take the gauges out the 03 supercharged hull and put in this one and see what it dose.
    but I HIGHLY dought its the problem.

  9. #9
    jpeconsult's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Pineville, LA
    Posts
    5,448
    +1
    1
    Quote Originally Posted by xBigDaddyx117 View Post
    yeah I got a 03 supercharged engine in a 02 gtx 155 hull, I had to change the impeller cause it was going 50mph @8000rpm
    But now im at 55mph @ rev limitter

    I am going to take the gauges out the 03 supercharged hull and put in this one and see what it dose.
    but I HIGHLY dought its the problem.
    Something is not adding up. The limiter on the 185 is 7650 or so, depending on the year. How you are even seeing 8000 is mind-boggling! What is the ECU from?

    You probably have a sensor unplugged. I hope that will fix your "check engine"

    How old is the SC? You signature says you don't have washers in the SC...1) I hope you do, and 2) I hope they are not slipping. Even with slipping washers on the 185, the speed will usually be about 55 at 6500-6700 RPM. About 50 seconds into the video, you are at 55 MPH, or so. This would be inline with a slipping SC. Pull the SC and take pics of the washers/ spring washers, etc.

    Something could not be quite right in the pump area too, whether wrong wear ring size, wrong prop, broken/messed-up prop.

  10. #10
    xBigDaddyx117's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Florida
    Posts
    366
    Quote Originally Posted by jpeconsult View Post
    Something is not adding up. The limiter on the 185 is 7650 or so, depending on the year. How you are even seeing 8000 is mind-boggling!

    You probably have a sensor unplugged. I hope that will fix your "check engine"

    How old is the SC? You signature says you don't have washers in the SC...1) I hope you do, and 2) I hope they are not slipping. Even with slipping washers on the 185, the speed will usually be about 55 at 6500-6700 RPM.

    I think something is not quite right in the pump, whether wrong wear ring size, wrong prop, broken/messed-up prop.
    if you have the wrong impeller or you pump isnt put together right you can see 8k rpm on the dash, hapen to me and othe ppl.

    And No I don't have washers in my SC, and its not the problem cause I'm still way up in rpm, I am going to repitch my impeller to see what that dose.

Page 1 of 8 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2001 GTX-DI max rpm at 4800
    By gsxski in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 29
    Last Post: 11-16-2016, 09:59 AM
  2. OK 49.7 MPH at 6950 RPM whats wrong?
    By ucf_motorcycle in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 20
    Last Post: 08-30-2009, 12:19 PM
  3. What is the max rpm from a 14/20df
    By Tanny in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 2
    Last Post: 04-25-2008, 05:54 PM
  4. 06 GTX SC Max RPM
    By ajGTXSC in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 07-10-2007, 12:14 PM
  5. 6300-6500 Max RPM GTX 07 LTD
    By bermy guy in forum 4-Tec Performance
    Replies: 12
    Last Post: 06-28-2007, 09:25 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •