Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    xBigDaddyx117's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Florida
    Posts
    366

    Update On My GTX, Vol 2. Things working out.

    Well, My good friend yellow jacket, traded me his known good 185 impeller for a 4tec exaust manifold I had.
    Then I ordered a bunch of seals for my new pump houseing that i never put on, so now i have All new jet pump, the only thing that was used was the impeller, but it was in great shape.
    One thing that I never even had on either skis, was a seal that goes around the front of the jet pump, part number 9. So I just bought it and put it on.




    I got it all together and with my super GPS garmin, that wont fallout like my other one did, and went and tested, I got my speeds. 59.8 @ 7500 and it comes out the hole alot better.





    the only proplem Im having now is, as I ride I loose coolant, the ride plat is perfect cause its new, some things i did was replace the thermostat, But in know its not leaking where the apoxy is, so i think the only place it could be going it at the seal behind the water pump, i took it out the do the mod, but never put a new seal, but the old one was in good shape.
    Where could it be going other than this place.
    It only disappears while rideing, so its must not be holding pressure.



    Thanks, xBigDaddyx117


  2. #2
    King_Of_Fun's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Catawba Island, Ohio
    Posts
    2,703
    Glad the ski is running better, but I can't help much on the leak. Do you see any antifreeze in the hull? You might try pulling the plugs and see if one is a lot cleaner than the others... Ron

  3. #3
    xBigDaddyx117's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Florida
    Posts
    366
    Ill go do that now, cause ill hate it if a head gasket or head is cracked.

  4. #4
    Kaybat's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Fl
    Posts
    1,735
    +1
    28
    if you need a cover for the on-off switch, i've got one off my 03 you can have,same pattern(you pay shipping)pm if you want....

  5. #5
    xBigDaddyx117's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Florida
    Posts
    366
    ok I pulled them all but the front one, there was a load of oil ontop of the spark plug, in the hole before i took it out????
    The front one was alot cleaner than the rest but i dont know if it was due to the oil or not.

  6. #6
    xBigDaddyx117's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Florida
    Posts
    366
    Quote Originally Posted by Kaybat View Post
    if you need a cover for the on-off switch, i've got one off my 03 you can have,same pattern(you pay shipping)pm if you want....
    I have all new plactics and a face bumper for the steering wheel, just need to put them on, all those are from the 03 hull i got my motor from cause the 02 was seized, and the key didnt work with the 02 one.

  7. #7
    King_Of_Fun's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Catawba Island, Ohio
    Posts
    2,703
    With the engine warm, you might want to check the compression... Ron

  8. #8
    xBigDaddyx117's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Florida
    Posts
    366
    where would the oil come from? the valve cover leaking?

  9. #9
    xBigDaddyx117's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Florida
    Posts
    366
    I bought new spark plugs, but i still dont know why that oil was in the plug hole.
    Is head gasket failure common in these 4tecs?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Update On My GTX...
    By xBigDaddyx117 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 22
    Last Post: 01-19-2009, 07:36 PM
  2. Updat on my BAD luck..YES
    By Water4fire in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 02-23-2006, 11:14 PM
  3. Update on my paperwork problem with the Ski
    By Pettee in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 01-19-2006, 04:36 PM
  4. Pics of Nils/Mark Thru Hull Exhaust on my GTX S/C LTD
    By Red Devil in forum 4-Tec Performance
    Replies: 26
    Last Post: 12-20-2005, 05:00 AM
  5. Hulk's pitch on my GTX
    By Red Devil in forum 4-Tec Performance
    Replies: 18
    Last Post: 10-31-2005, 11:35 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •