Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    lashk's Avatar
    Join Date
    Nov 2008
    Walker, La

    Need help with PTO boot!

    As stated in an earlier thread, one of the clamps was missing off of the pto boot, so I got a heavy duty tie wrap and put it around the boot. Well, as I was putting grease back in it I noticed grease coming out of a pin hole in the rubber boot (see attached). I guess the boot got damaged when the clamp came off. Anyway, my question is this, should I replace the boot completely or try to patch it with some kind of rubber cement. And what all has to be done to remove the PTO shaft? We were planning to take the boat out this weekend.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Untitled.jpg 
Views:	62 
Size:	18.0 KB 
ID:	125310  

  2. #2
    Dr Len's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    New Jersey Attitude Capital of the World
    You have to remove the pump and take out the drive shaft to replace the boot What year boat is it? Plus you need oracer pliers to put the clamp on

  3. #3
    seadoodude's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Cypress, TX
    I would patch it with a rubber tire patch then next time you change the wear ring and have to pull the pump, change the boot. Zip ties work fine. All that boot does is hold some grease in where the driveshaft splines insert into a splined hole on the PTO. A little grease in there is all that is needed. You don't need to pressure it up with grease.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Need help with the XLL
    By Smitty in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 17
    Last Post: 05-23-2006, 09:39 PM
  2. Need help with pump issue
    By Flyer in forum 4-Tec Performance
    Replies: 17
    Last Post: 05-23-2006, 05:40 PM
  3. OK, need help with the small stuff now
    By Smitty in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 9
    Last Post: 05-13-2006, 01:55 PM
  4. Need help with a Sony Handycam
    By kenshin89 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 04-27-2006, 06:42 PM
  5. Need help with 04 S.C. rebuild
    By Turbo Todd in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 04-10-2006, 08:03 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts