Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 41
  1. #1

    more problems...gp1200

    I just rebuilt carbs on my 98 gp1200 and everything was goin great, then I'm giving gas and nothing is happening motor revs up crisp and smooth but nothing, its like I'm in neutral which shouldn't exist. What the hell is this???


  2. #2
    Mpeavler's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Anderson, Indiana
    Posts
    5,155
    +1
    170
    something in the pump? If not....could be stripped splines...

    M

  3. #3
    Here come the smokers! OBXJeepGuy's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Outer Banks, NC
    Posts
    1,393
    You may have sucked some crap into the pump. I have done this a couple of times. Usually, you can shut it off, and then start again and it goes. You may just have to look up inside, and see if there is any crap lodged in there.

  4. #4
    Here come the smokers! OBXJeepGuy's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Outer Banks, NC
    Posts
    1,393
    Quote Originally Posted by Mpeavler View Post
    If not....could be stripped splines...

    M

    I wanted someone else to be the bearer of that possible bad news!

  5. #5
    pilo704's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    dirty jerzz
    Posts
    830
    why dont you check out the wear ring and impeler, if he stripped the splines it must have been something real gnarly that got wedged in there..or pull off the intake grate and see if you can spin the drive shaft freely..if you can your in bad shape

  6. #6
    Mpeavler's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Anderson, Indiana
    Posts
    5,155
    +1
    170
    Quote Originally Posted by pilo704 View Post
    why dont you check out the wear ring and impeler, if he stripped the splines it must have been something real gnarly that got wedged in there..or pull off the intake grate and see if you can spin the drive shaft freely..if you can your in bad shape


    Not 100% true there junior....if his alignment is off it would quickly eat up those splines in a hurry! Pump been out of the ski?

    M

  7. #7
    pilo704's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    dirty jerzz
    Posts
    830
    hmm good point..i dont think he pulled his pump, i was under the impression that he only rebuilt the carbs and then his ski was having issues

  8. #8
    jdog800's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Alexandria L.A.
    Posts
    812
    .
    Last edited by jdog800; 04-26-2009 at 10:28 PM.

  9. #9
    Old Ski Insanity w/rpm500's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Crystal River Fl
    Posts
    2,208
    I see why MP asked about the pump.. its my thought stripped or a busted shaft (gpr's notorious for busted on hp setups)..... in a normal senario the pump is put on and then the intermediate is floated on and set, then forgot .. there is the possiblity the intermediate may have had shims installed to put it in line.. the bulkhead the intermediate shaft bolts on to may not be square in the hull relative to the alinement.. shims were then used to bring it back in line...if they were left out, the shaft is then in a slight bind ,as the intermediate floats on the oring seal..the splines get a side load and wear the surfaces quickly..

    IF ANY ONE CARES.. the WR'S use two splines, one on the pump ,one inside the motor extension/ muffler housing that addapts this from outboard use.. two places to check on a WR..(there are 4 shafts... crank crank extender,intermediate and impeller)

  10. #10
    pilo704's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    dirty jerzz
    Posts
    830
    while we are on the topic, should i realine my intermeadate housing now that i got a new pump? and if i did how do i do it properly?

Page 1 of 5 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Compression Problems Gp1200
    By krispaintballz in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 38
    Last Post: 08-17-2008, 08:57 PM
  2. More Problems.
    By TDIx4 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 03-23-2008, 08:02 PM
  3. more problems
    By jwbanks in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 13
    Last Post: 09-02-2007, 10:17 PM
  4. took the slx out today...wow for more problems.
    By massSL780 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 09-02-2007, 09:29 AM
  5. more problems
    By cedarrat in forum Kawasaki How To & FAQs
    Replies: 1
    Last Post: 07-09-2007, 09:24 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •