Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: 1000 RPM drop!!

  1. #1

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    UAE
    Posts
    83

    1000 RPM drop!!

    hi

    i installed my 4" on my RXPX, took the ski on the water and it was running great hitting approx 8100 out of no where it dropped to 7100 !!! i poped the seat and everything seamed fine i didnt have time to open everything again so i will do it today and before that i want to hear some opinions that might help
    Last edited by Cdoo EtR; 04-29-2009 at 10:15 PM. Reason: mistake


  2. #2
    SeaGoat's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Jacksonville, N.C.
    Posts
    2,214
    +1
    2
    Clutch washers or a boost leak. Check all your hoses and then check for slip.

  3. #3

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    UAE
    Posts
    83
    by the way my guess is the flexpipe i bought is a cheap a$$ one i think its collapsing on vacume when building boost..i couldnt get the kanaflex one because its hard to get in our country here, just to make sure i bought a better quality flex and will open things today and see why im loosing RPM...

  4. #4

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    UAE
    Posts
    83
    Quote Originally Posted by SeaGoat View Post
    Clutch washers or a boost leak. Check all your hoses and then check for slip.
    i checked all my pipes after assembling, and i dont think its a slip because if it was a slip the rpm should be around 6500

  5. #5
    West Texas RXP skoepp's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    west texas
    Posts
    12,019
    +1
    149
    Quote Originally Posted by Cdoo EtR View Post
    i checked all my pipes after assembling, and i dont think its a slip because if it was a slip the rpm should be around 6500
    NOt true, if you were running 8,000 rpm and you droped to 7,000 rpm you can be sliping. I caught my T-X at 30 hours the exact minute it droped to 7,600 rpm and sure enough was slipping more then in good range.
    Check slip, check your intercooler hoses and exhaust hoses especially on mid pipe. The stock clamps are prone to coming loose.

  6. #6
    West Texas RXP skoepp's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    west texas
    Posts
    12,019
    +1
    149
    Quote Originally Posted by Cdoo EtR View Post
    by the way my guess is the flexpipe i bought is a cheap a$$ one i think its collapsing on vacume when building boost..i couldnt get the kanaflex one because its hard to get in our country here, just to make sure i bought a better quality flex and will open things today and see why im loosing RPM...
    If you think it might be an issue run it with out any hose connected to sc and you will know, but my money is on sc or ic hoses.

  7. #7

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    UAE
    Posts
    83
    will do and will let you know...thanx for the advice

  8. #8
    West Texas RXP skoepp's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    west texas
    Posts
    12,019
    +1
    149
    By the way, I would advise installing the riva washers.
    Hope you figure it out.

  9. #9
    Quote Originally Posted by Cdoo EtR View Post
    by the way my guess is the flexpipe i bought is a cheap a$$ one i think its collapsing on vacume when building boost..i couldnt get the kanaflex one because its hard to get in our country here, just to make sure i bought a better quality flex and will open things today and see why im loosing RPM...
    I had the same problem the flexible intake hose was collapsing under full boost, take hose off & have a run should be mint. My SC Slip was fine. Building Alloy 4" Intake now.

    Cheers

  10. #10

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    UAE
    Posts
    83
    i had the chance to open everything up, and found the clamp on the throttle hose is loose...i yanked it and it was about to pop out. anyways i changed the flex pipe with the a better quality one made sure all clamps are tighten and hoses are fitted properly but couldnt try the ski yet, hopefully within couple of hrs.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Stage 2 GP12R RPM drop at WOT
    By Himes in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 18
    Last Post: 05-27-2010, 11:05 PM
  2. Help 07 Sc Wake Rpm Drop While Surging
    By Scotty in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 10-10-2007, 10:20 PM
  3. 13/18 Solas/SS Wear Ring = 700 rpm drop from stock 10/21 :(
    By clpsuite in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 08-09-2007, 09:00 PM
  4. Loss Of Power/RPM Drop
    By ph2ocraft in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 13
    Last Post: 06-26-2007, 12:44 PM
  5. Lost 1000 RPM with 15/20 and 81 Reduction Nozzle
    By excess in forum 4-Tec Performance
    Replies: 11
    Last Post: 09-02-2006, 03:02 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •