Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Nothin' better than Doo'in it! BigDaddyRXP's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Tampa Bay, FL
    Posts
    9,202
    +1
    673

    Refrigerator Problems

    Is there anyone here who works on refrigerators, or knows how to trouble shoot problems with them

    I've got a whirlpool gold edition side by side that is just 2 months out of warranty Funny how that always works out

    Here's my problem... freezer temp is great at 0 degrees... fridge temp is at 42 degrees with the temp adjustment turned all the way up. Any help would be greatly appriciated...


  2. #2
    Hey Bigdaddy there is a damper on the top left side of the refrigerator. The damper opens and closes with an electric motor. When humidity gets inside the damper it freezes, the motor tries to turn and strips the gears. Yours is probably stock in the closed position. When it gets stock in the open position everything close to the damper freezes. You'll probably have to get a new damper assy. Hope that helps.

    If you were closer I would fix it for you man.


    Rene.

  3. #3
    Nothin' better than Doo'in it! BigDaddyRXP's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Tampa Bay, FL
    Posts
    9,202
    +1
    673
    Thanks Rene... I'll check that out!

  4. #4
    freakboy35's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    (ft lauderdale)
    Posts
    1,526
    +1
    8
    Quote Originally Posted by bigdaddyRXP View Post
    Thanks Rene... I'll check that out!
    Rene is the man

  5. #5
    Nothin' better than Doo'in it! BigDaddyRXP's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Tampa Bay, FL
    Posts
    9,202
    +1
    673
    Yep... just as you said... it's there on the top left. I can feel cold air blowing from it... but not enough I guess

  6. #6
    Love the waves barbaro's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Hialeah, Fl 33012
    Posts
    576
    +1
    24
    Quote Originally Posted by bigdaddyRXP View Post
    Yep... just as you said... it's there on the top left. I can feel cold air blowing from it... but not enough I guess
    RENE is right,But you could try shut off over night and see if the ice goes away, some times that works....If you need parts, I could get them at cost for you.... shoot me a pm.

  7. #7
    Nothin' better than Doo'in it! BigDaddyRXP's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Tampa Bay, FL
    Posts
    9,202
    +1
    673
    Quote Originally Posted by barbaro View Post
    If you need parts, I could get them at cost for you.... shoot me a pm.
    Man I love this place... great help, great people

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Troubleshooting the Rotax Racing Stage I kit (was problems)
    By Jarrett in forum 4-Tec Performance
    Replies: 104
    Last Post: 10-22-2005, 08:12 PM
  2. riva stage 1 kit problems
    By macattack in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 06-28-2005, 05:08 PM
  3. Found my Problem with My RXP after Service.
    By Water4fire in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 06-20-2005, 03:12 PM
  4. Mysterious problem on my RXP
    By Jeff C in forum 4-Tec Performance
    Replies: 8
    Last Post: 06-13-2005, 10:08 AM
  5. 04 RXP Starting problem/question...
    By BLOWNRXP in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 06-01-2005, 10:14 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •