Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1

    stx15f high idle problem

    Hi guys, has any one had or got a stx15f thats had an unusually high idle (around3000rpm) any help would be great.


  2. #2
    christian gpr's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Sweden West Coast
    Posts
    206
    Hello and welcome to the forums!

    Check your throttle-assy so that when you let go of the throttle it goes back all the way to the adjustment screw. If it does you can test to adjust the screw.

    If that does not help you can try to disconnect the the sensor for the "Smart Steering"

  3. #3
    mirror's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Seminole, FL
    Posts
    532
    +1
    3
    Does it stay there forever or just when you let off and the bars are turned. If you don't straighten the steering it will remain at high idle thinking you are making a turn. If it stays that way all the time then no I haven't had that problem. Just do what Christian said.

  4. #4
    snapper455
    Guest
    take it to the dealer and have it checked for recalls! one of the recall cards you are ignoring from Kawasaki fixes that problem. It needs a new throttle assy

  5. #5
    mirror's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Seminole, FL
    Posts
    532
    +1
    3
    I never received that recall? I'll have to look it up now.

  6. #6
    KensGp kenlepack's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Ottawa, Ontario, Canada
    Posts
    679
    +1
    51
    where is the smart steering sensor located?

  7. #7
    http://www.teammotoracing.com/wp-con...tle-recall.pdf

    Check your hull number with the dealer since the bulletin may not be required. Access steering sensor under and behind the hood near the shaft and cable hook up.

  8. #8
    KensGp kenlepack's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Ottawa, Ontario, Canada
    Posts
    679
    +1
    51
    thanks rotortiller.

  9. #9
    I'm having the same problem any solution to what it was?

  10. #10
    I'm having the same problem any solution to what it was?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. High Idle problem on 2001 Polaris Virage TXi,
    By awesome1 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 11-06-2015, 09:46 AM
  2. 2010 rxt changed tb having high idle problems
    By BEECHFRONT in forum 4-Tec Performance
    Replies: 16
    Last Post: 08-13-2014, 04:11 PM
  3. high idle problem
    By ironmike17 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 06-20-2013, 10:54 AM
  4. High Idle Problem - 1993 Kawasaki 750 SS
    By robeknight in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 10-12-2012, 10:01 PM
  5. STX15f Idle problem and pulsing on light throttle
    By jihwaan in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 14
    Last Post: 04-14-2009, 01:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •