Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    high and stick idle after timing mod

    Well I removed the 2nd water bow and put a u pipe in an did the timing mod 6* and now my idle stickes and rasies. Ill give it gas and let off and it climes on its own and stickes did i cut the wheel wrong has this happened to anyone else. All of my clamps are tight cant finda leak in the intercooler anywhere i dont know what to do


  2. #2
    fussy1's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    New Zealand
    Posts
    550
    +1
    8
    Quote Originally Posted by woooop View Post
    Well I removed the 2nd water bow and put a u pipe in an did the timing mod 6* and now my idle stickes and rasies. Ill give it gas and let off and it climes on its own and stickes did i cut the wheel wrong has this happened to anyone else. All of my clamps are tight cant finda leak in the intercooler anywhere i dont know what to do
    Some do it some dont. Easy fix, just back off the idle adjustment slightly.

  3. #3
    TurboJimmy's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Goodlettsville, TN
    Posts
    216
    Mine dose it too

  4. #4
    NJRIVERRIDER's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    West Central, NJ
    Posts
    94
    My idle sticks high as well. Gonna look into it and will keep posted.
    Steve

  5. #5
    SAL08HO's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    L TOWN FL
    Posts
    941
    +1
    75
    Mine does the same... What could be causing the problem?

  6. #6
    I adjusted my idle last night and it worked like a charm. The throttle body stop needs to be adjusted down. This is how I did it if anyone cares, I let it warm up gave it gas tell it stuck than backed down the idle by turning the stop back. It idles at like 1340 to 1380. I need to turn it up alittle. But its back to normal.

  7. #7
    SAL08HO's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    L TOWN FL
    Posts
    941
    +1
    75
    Quote Originally Posted by woooop View Post
    I adjusted my idle last night and it worked like a charm. The throttle body stop needs to be adjusted down. This is how I did it if anyone cares, I let it warm up gave it gas tell it stuck than backed down the idle by turning the stop back. It idles at like 1340 to 1380. I need to turn it up alittle. But its back to normal.
    Thanx wooop... I need to give it a try!!

  8. #8
    Do it. It will fix it.

  9. #9
    Take the time to smile sirbreaksalot's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Brisvegas
    Posts
    4,164
    +1
    602
    Quote Originally Posted by SAL08HO View Post
    Thanx wooop... I need to give it a try!!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. High Idle After it runs a while
    By retro in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 11
    Last Post: 08-14-2009, 06:37 PM
  2. High Idle After Flipping Ski and Taking on Some Salt Water
    By ercBOOSTED in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 82
    Last Post: 07-12-2009, 09:20 PM
  3. Timing Mod and 87 Octane
    By Sheldon in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 04-27-2009, 02:11 PM
  4. New Top Speed With Timing MOD And ...
    By Ultra250XRider in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 11
    Last Post: 09-30-2008, 04:43 PM
  5. loss of rpm and thrust after grate mod.
    By gp1200TX in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 19
    Last Post: 11-17-2007, 09:22 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •