Results 1 to 4 of 4

Thread: ol blue

  1. #1

    Wink ol blue

    1996 slt 780, no spark and it turns over slow like it is out of time.
    Can you help please.

  2. #2
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    near Toronto, Canada
    Check or replace the battery.

    If the battery is proven to be good (over 10.5 volts while cranking), then remove, clean, and check the connections at both ends of both battery cables. Also remove and clean the other heavy cable on the start relay (solenoid).

  3. #3

    Wink no fire

    All of that is good, turns over well with the spark plugs out. The little black box inside of the big black looks like it might have got hot. The manual is not very helpful.

  4. #4
    She likes the bike. But the ski gets her wet!!!! xlint89's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Cleveland OH
    Welcome to the Hulk.

    If it won't turn over well with the plugs in, try a new battery. It sounds like it doesn't have enough power to compensate for the compression.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 1100 Waveraider blues
    By ozwiz in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 9
    Last Post: 06-30-2007, 06:56 AM
  2. Blue Loctite
    By FireFox in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 06-21-2006, 12:01 PM
  3. Record low Blues ?
    By WFO in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 12-07-2005, 05:23 PM
  4. Yamaha Blue does it again!
    By Pistonwash in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 10-17-2005, 07:50 PM
  5. Can you use the blue hose connectors on the Power pipe also?
    By Therock in forum 4-Tec Performance
    Replies: 4
    Last Post: 06-06-2005, 02:56 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts