Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 39
  1. #1
    gorilla03's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    stevens point wi
    Posts
    3,774
    +1
    5

    trouble reaching full speed....95 xp800

    the bottom end acceleration is fine but it hangs a out at like half throttle constantlly....not allowing it to get up on plane when i have the throttle wide open.....i just went through and cleaned the carbs before it happened...

    so far what i've done per 96xpss was open the gas tank cover and run it without out it, helped a little bit. so im ruling out the vent check valves. but just isn't running the same. After talking with airbornexp this morning im concluding that it is a carb problem. So i started out by starting the motor, then taking carb cleaner/spray and sprayed the outside where the gasket is between the carb and intake, nothing on the mag side, but when i sprayed the pto side it started to die as soon as i sprayed it. Now would this be the cause of my problem? or what else should i look for


    edit: i also just ordered 2 new gaskets from the online store


  2. #2
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mahomet, Il. USA
    Posts
    6,004
    +1
    163
    I thought of something else...unscrew the boot off of the plug wire and trim it back a bit. it may be corroded

  3. #3
    gorilla03's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    stevens point wi
    Posts
    3,774
    +1
    5
    i already did that...

    theres a cable coming from the flywheel cover that i just found laying in there...is that supsosed to be somehow connected to the throttle cable? could that be my problem?

  4. #4
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mahomet, Il. USA
    Posts
    6,004
    +1
    163
    not sure what your talking about..take a picture of it

  5. #5
    redemn93's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Jupiter Fl
    Posts
    272
    you talking about your oil pump cable?

  6. #6
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mahomet, Il. USA
    Posts
    6,004
    +1
    163
    if its that you need to pull your head and have a look to see what kind of damage has been done

  7. #7
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mahomet, Il. USA
    Posts
    6,004
    +1
    163
    have you pulled the rectifier off and see if that helps...did you clean your fuel selector valve by chance?

  8. #8
    gorilla03's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    stevens point wi
    Posts
    3,774
    +1
    5
    Quote Originally Posted by airbornexp View Post
    if its that you need to pull your head and have a look to see what kind of damage has been done
    will do

    Quote Originally Posted by airbornexp View Post
    have you pulled the rectifier off and see if that helps...did you clean your fuel selector valve by chance?

    what wire do i need to pull for the rectifier? and no on the fuel selector

  9. #9
    flyin' the friendly skies airbornexp's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Mahomet, Il. USA
    Posts
    6,004
    +1
    163
    Quote Originally Posted by gorilla03 View Post
    will do




    what wire do i need to pull for the rectifier? and no on the fuel selector
    The red wire. and Im betting its your fuel selector if you have never cleaned it.

  10. #10
    gorilla03's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    stevens point wi
    Posts
    3,774
    +1
    5
    Quote Originally Posted by airbornexp View Post
    The red wire. and Im betting its your fuel selector if you have never cleaned it.
    ok...

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Value for a 95 XP800????
    By Marineking in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 12-16-2007, 10:08 PM
  2. What it looks like to stand beside my ski @ full speed
    By two2curupt in forum Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 09-23-2007, 11:08 PM
  3. In Need of 95 xp800 seat cover.
    By alarmpro in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:01 PM
  4. Can't reach Top Speed
    By BIG in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 17
    Last Post: 05-03-2007, 10:45 PM
  5. 95 XP800 Factory Pipe + Novi jetting??
    By grantuk in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 5
    Last Post: 12-20-2006, 08:29 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •