Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    seadoodude's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Cypress, TX
    Posts
    83

    00 Challenger 240 M2 Random Shutdown

    I have a 2000 Challenger with Mercury 240 EFI M2 jet boat. On occasion it will shutdown at high speed, totally random, but will start right back up and run normal. It will go days without shutdown and some days it will shutdown several times. I have changes the fuel filter and water seperator filter without improvement. Seems more like an electrical issue. Anyone know what might be causing this?


  2. #2
    My Jet Ski drinks more than yours Glenozzy's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    SML, VA
    Posts
    725
    +1
    4
    check you landard, see if it still fits tightly

  3. #3
    seadoodude's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Cypress, TX
    Posts
    83
    Quote Originally Posted by Glenozzy View Post
    check you landard, see if it still fits tightly
    I don't think it's the lanyard. On this boat it's just a simple plastic cap that holds safety switch down. Fits tight. And it will start right back up without touching it. I double check it though. Thanks for the suggestion.

    Anything else that will cut ignition, like faulty temp sensor or something?

  4. #4
    My Jet Ski drinks more than yours Glenozzy's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    SML, VA
    Posts
    725
    +1
    4
    shuts down no beep? no sound just stops?

    I would still check the connection on the laynard switch

  5. #5
    seadoodude's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Cypress, TX
    Posts
    83
    Right, nothing. Just suddenly quits running, then I turn key and it starts right back up and I continue on. Bad thing is that it vears to the left after shutdown which makes it a little dangerous on the river. Otherwise it's no big deal. Just would like to fix it.

  6. #6
    seadoodude's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Cypress, TX
    Posts
    83
    Opps, seem to have got two threads going on this. Here is the original.

    http://greenhulk.net/forums/showthread.php?t=88678

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 09-09-2016, 04:04 PM
  2. 0523 Fault Code, random shutdown, and smoke.
    By Rex in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 03-11-2013, 10:01 AM
  3. Need help.. pls 2000 Challenger (Merc 240 EFI)
    By wcmateiuc in forum Sea Doo Sport Boats
    Replies: 0
    Last Post: 08-16-2012, 08:34 PM
  4. $50.00 wear ring or $250 impeller?
    By Ed in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 07-06-2005, 03:10 PM
  5. 05 rxp or 00-03 xp? help me decide.
    By djburkeen in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 23
    Last Post: 06-06-2005, 12:21 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •