Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 34
  1. #1

    polaris 1200 genesis speedo

    hi all still have a problem with my genesis lcd display/speedo originaly everything was lighting up and it ran really ruff but when i un-plugged it it ran fine so got another display and fitted and is doing exactly the same any ideas would be really appreciated


  2. #2
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,570
    +1
    1,272
    Is this a carburetor or fuel injected Genesis?

    If you bypass the security with a wire jumper, the engine starts and runs in the water, full power and idle, smooth with no problems - correct?

    And if you connect either of your two MFI displays, the display does or does not operate properly?

  3. #3
    hi all fitted a new speedo/display went to start screen lights up but no power to turn over even when i by-pass the security with pins 1 & 3 still no power at all thought it might be the circuit breakers but can only find one and that ok any help would be great cheers.....pip

  4. #4
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,570
    +1
    1,272
    Quote Originally Posted by pipp View Post
    hi all fitted a new speedo/display went to start screen lights up but no power to turn over..
    Does the MFI display say 'Locked' on the screen?

    If it is Locked, try the factory unlock code of 1234.

    If the factory code does not work, click here to find out how to reset the security code.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	P7040477.JPG 
Views:	77 
Size:	2.17 MB 
ID:	138623   Click image for larger version. 

Name:	Polaris MFD (Virage+Genesis) instructions 1.jpg 
Views:	75 
Size:	1.24 MB 
ID:	138624   Click image for larger version. 

Name:	Polaris MFD (Virage+Genesis) instructions 2.jpg 
Views:	80 
Size:	1.24 MB 
ID:	138625   Click image for larger version. 

Name:	Polaris MFD (Virage+Genesis) instructions 3.jpg 
Views:	70 
Size:	1.09 MB 
ID:	138626  

  5. #5
    thanks for all your help but it is still the same the trouble is there isnt anyone in the uk who knows anything about them so it looks like its going to stay in the garage

  6. #6
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,570
    +1
    1,272
    Quote Originally Posted by pipp View Post
    thanks for all your help but it is still the same the trouble is there isnt anyone in the uk who knows anything about them so it looks like its going to stay in the garage
    Does the engine run properly if the MFI is unplugged, and the security bypass jumper is installed in the connector?

  7. #7
    no wont even turn over now when i tried to reset the mfi there wasnt even any power in the leads to the fuel or oil sender im totally baffled by it.pip

  8. #8
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,570
    +1
    1,272
    Quote Originally Posted by K447 View Post
    Does the engine run properly if the MFI is unplugged, and the security bypass jumper is installed in the connector?
    Quote Originally Posted by pipp View Post
    ...wont even turn over now

    when i tried to reset the mfi there wasn't even any power in the leads to the fuel or oil sender

    I'm totally baffled by it.pip
    Bypass the MFI.

    Does the engine now start and run?

    Do you have 12 volts between the Black and the Red/Purple wires on the unplugged MFI connector?
    (Pin 3 and pin 2)

  9. #9
    yes have the twelve volts but still nothing

  10. #10
    Click avatar for tech links/info, donation request K447's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    near Toronto, Canada
    Posts
    36,570
    +1
    1,272
    Quote Originally Posted by K447 View Post
    Bypass the MFI.

    Does the engine now start and run?...
    Well, does it?

Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Polaris 1200 Genesis info before I buy..
    By Didz in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 07-28-2013, 01:48 AM
  2. 1999 polaris 1200 Genesis fuel injection, flywheel magnet failure
    By alan83 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 6
    Last Post: 06-19-2013, 08:47 AM
  3. 2000 Polaris 1200 Genesis 4 seater; running problems
    By klynch450 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 09-21-2012, 04:51 AM
  4. 2000 Polaris 1200 genesis ficht troubles
    By joewharton2 in forum Polaris How To & FAQs
    Replies: 6
    Last Post: 07-13-2009, 02:27 PM
  5. Polaris 1200 Genesis
    By mikecabot46 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 05-23-2009, 09:36 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •