Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    FuLLTiLT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Lake Michigan
    Posts
    18

    Supercharger Hose Slipping Off

    Fellow 4-Tec Owners,

    Have 2 Sea Doo 215's... replaced supercharger washers on one, rebuilt the other so both SC's were removed and reinstalled.

    There is an Oetiker clamp originally on the SC hose. I cut this clamp off and replaced with a stainless steel hose clamp.

    One machine seems fine after hour of use. The second machine keeps losing this hose off the supercharger. I really torqued this hose clamp down and it still comes off after a short time at full throttle.

    Someone recommended I use a bellow compound to help the rubber hose mate to the steel outlet along with a hose clamp

    Has anyone run into this issue and what did you do to solve it ###

    Thanks


  2. #2
    Moderator RX951's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    League City, Texas
    Posts
    16,066
    +1
    23
    make sure the surfaces are clean and free of any oil or residue. A good hose clamp or t-bolt clamp should do fine. I have hose clamps on both mine and they hold fine. Just make sure the surface on the inside of the hose and SC surface is clean.

  3. #3

    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Plainfield, IL
    Posts
    1,237
    +1
    10
    I havent had any issued with a regular worm drive clamp. I didnt even torque the crap out of them. Heres a tip. Lightly sand/scuff the inside of the hose to give it some grip.

  4. #4
    Moderator Snoman's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    South Chicagoland
    Posts
    14,688
    +1
    846
    Quote Originally Posted by RX951 View Post
    make sure the surfaces are clean and free of any oil or residue. A good hose clamp or t-bolt clamp should do fine. Just make sure the surface on the inside of the hose and SC surface is clean.
    Quote Originally Posted by Speed_Freak_039A View Post
    I havent had any issued with a regular worm drive clamp. I didnt even torque the crap out of them. Heres a tip. Lightly sand/scuff the inside of the hose to give it some grip.

  5. #5
    Banned User
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Ft.Lauderdale
    Posts
    3,237
    Do you have a aftermarket IC? My IC straps were not tight enough and my hose kept popping off, I tightened the straps and it never has happened again..

  6. #6
    FuLLTiLT's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Lake Michigan
    Posts
    18

    Thumbs up

    cleaned hose and SC outlet, works like a champ!

    I'll buy a round, +1 for everybody

  7. #7
    Moderator RX951's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    League City, Texas
    Posts
    16,066
    +1
    23
    Quote Originally Posted by FuLLTiLT View Post
    cleaned hose and SC outlet, works like a champ!

    I'll buy a round, +1 for everybody
    Thanks for the Round! *bUrP*

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Supercharger Hose Blows Off.....?
    By Eric35 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 9
    Last Post: 07-28-2014, 02:58 PM
  2. supercharger hose blowing off
    By idoodou in forum 4-Tec Performance
    Replies: 12
    Last Post: 11-04-2010, 11:07 AM
  3. oil hose popped off- no compression- Help!
    By darrengee in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 7
    Last Post: 05-04-2009, 08:30 PM
  4. rxpx supercharger hose
    By nobbyq in forum 4-Tec Performance
    Replies: 1
    Last Post: 11-22-2008, 01:55 PM
  5. 250x Sounds like supercharger is slipping
    By bwilso1 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 11
    Last Post: 09-11-2008, 01:08 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •