Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    bit of a grinding / rattle after new prop and wear ring????

    Just had a skat track prop and new wear ring installed by a friend who works at a dealer. I just rode it for about 2 hours today and noticed a little bit of a grinding noise coming from under the engine. Is this normal?? how can I fix or will it fix it self>>??? its just annoying. Runs good

    Its a 2004 gtx 4tec


  2. #2
    Also the prop is a 3 blade 16/21. ski is bond stock other then that. just hit 62.5 on gps today but only pulling about 7400 rpm. need a bit more power. whats the safest and cheapest way to get a little bit more power???

  3. #3
    Richieb's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Sydney, Australia.
    Posts
    1,001
    http://www.4-tecperformance.com/inde...roducts_id=774

    First moves I think, then you have a "Standard build" on which others have built and progressed.

    Fill up the craters in the ride plate, smooth out the intake grate to hull area.

    Take it from there. You can do quite a few things.

  4. #4
    speedskixp's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    venice fl.
    Posts
    8,117
    +1
    120
    Quote Originally Posted by Simonm3 View Post
    Just had a skat track prop and new wear ring installed by a friend who works at a dealer. I just rode it for about 2 hours today and noticed a little bit of a grinding noise coming from under the engine. Is this normal?? how can I fix or will it fix it self>>??? its just annoying. Runs good

    Its a 2004 gtx 4tec
    Is the noise while running in the water? I have had a couple 3 blades that kinda growl and have a slight vibration due to not being perfectly balanced. This was noticable while riding the ski.

  5. #5
    yes its while riding te ski. At certain rpms it will grind and rattle. Will it screw anything else up by doing that

  6. #6
    Jean-Paul's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Greece, Athens
    Posts
    211
    bump....

    since i have a similar problem...

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 98 GP800 - Engine revs but lack of drive - new impeller and wear ring already fitted
    By Kiwivetten in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 9
    Last Post: 02-06-2016, 03:16 PM
  2. Wake 155 rpm and speed loss after new impeller and wear ring
    By 07seadoowake155 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 07-30-2013, 09:40 PM
  3. 04 rxp new prop and wear ring
    By Biggsw784 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 06-07-2012, 01:54 PM
  4. Solas prop and wear ring clearance question...
    By KeithKman in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 08-09-2010, 12:59 AM
  5. Replies: 11
    Last Post: 10-28-2008, 12:44 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •