Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 19
  1. #1

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    jrz shore
    Posts
    6

    09 ultra 260 no start!!

    Let me thank you all in advance...
    I just purchased a new 09 ultra 260, nice ride...just broke the 4 hour mark yesterday and had a blast doing that. Today I wanted to start it before I
    went out on the water and......NO START with a strong crank. The low fuel alarm was also on but it was not on last night when I was out on the water. I took it to get gas and still no start. I pulled all 4 plugs and they were wet with fuel, after cleaning them and cranking the engine without the plugs to clear the excess fuel, I reinstalled he plugs and still no start.
    Not to sure what could have happened in 15 hrs. It seems like an ignition issue.....anyone have any educated guesses???


  2. #2
    www.eastcoastpwc.net Scott's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    NJ
    Posts
    7,991
    +1
    455
    Quote Originally Posted by silverstriper View Post
    Let me thank you all in advance...
    I just purchased a new 09 ultra 260, nice ride...just broke the 4 hour mark yesterday and had a blast doing that. Today I wanted to start it before I
    went out on the water and......NO START with a strong crank. The low fuel alarm was also on but it was not on last night when I was out on the water. I took it to get gas and still no start. I pulled all 4 plugs and they were wet with fuel, after cleaning them and cranking the engine without the plugs to clear the excess fuel, I reinstalled he plugs and still no start.
    Not to sure what could have happened in 15 hrs. It seems like an ignition issue.....anyone have any educated guesses???
    I got 1. WARRANTY!

  3. #3

    Join Date
    Mar 2008
    Location
    mississippi
    Posts
    510
    +1
    1
    well you have warranty .. take it in and let them take care of it ..could be alot of things, the ecu could have gone bad. let the shop take care of it.

  4. #4

    Join Date
    Jun 2009
    Location
    jrz shore
    Posts
    6
    yea...no worries in the warrany dept. just wanted to get back out.

  5. #5
    I am having almost the same issue on the 08 15F with 4 hours on it. The dealer didnt find anything, and i basically got it back with a tiny adjustment to the throttle cable. Same issue though.

    Any help would be appreciated.

  6. #6
    When you press the green start button, do not give it any gas at all. Just touch the start button for a second and you should light right up. Concur, both of these boats mentioned here can be hard to start at times; have one of each.

  7. #7
    I dont touch the throttle. Just press the green button. The engine has a strong crank but doesnt catch. After 3 seconds on, 3 seconds off of the green button it just catches and runs like a charm.

  8. #8
    GODOSIDIS's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Greece
    Posts
    735
    Happens to many 09's.
    Usually after extended periods of idle.

    As stated before crank without throtle and it will start.

  9. #9
    Yup, thats what i do. Just doesnt seem right that a almost brand new 4-stroke behaves like this. If someone's car or bike would act this way, no one would be ok with the just keep trying or open the engine up to cool off solutions.

  10. #10
    GODOSIDIS's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Greece
    Posts
    735
    I agree it shouldnt happening.
    A friend described it the best way:
    Its a "Ferrari" engine and Ferraris hate idle

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2007 Kawasaki Ultra 250x no start
    By rave1982 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 20
    Last Post: 04-04-2012, 04:27 PM
  2. 04 ultra 150 no start
    By vettez062002 in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 13
    Last Post: 09-26-2010, 09:28 PM
  3. ultra 150 no start. need help ASAP!!
    By vettez062002 in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 08-11-2010, 05:56 PM
  4. Ultra 250 No Start, need help
    By Foggy in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 04-03-2010, 03:29 PM
  5. ultra 150 no start
    By twinstack1 in forum Kawasaki Open Discussion
    Replies: 15
    Last Post: 06-22-2007, 11:03 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •