Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Toms River, NJ
    Posts
    7

    Angry New parts insatalled and no power now... HELP!

    2000 GP1200R - All mods listed in my sig.

    Yesterday I was out for the first time this season after installing new parts. Wear ring, prop, intake grate, ride plate, PPK ect. On land the motor revs up fine, very reponsive, but in the water it is stumbling and only reving to 3-4000 rpm would not go above 15 mps and then if you played with the throttle it would slowly get up to around 30 and start bogging. Few times i got full power out of it and it would only last around 5 - 10 seconds...

    Does any one have any ideas what I sould look at??


  2. #2
    Hydrotherapy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    The Rock
    Posts
    3,347
    +1
    17
    when were the carbs rebuilt on this ski ??

  3. #3

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Toms River, NJ
    Posts
    7
    A little less than 3 years ago.

  4. #4
    Hydrotherapy's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    The Rock
    Posts
    3,347
    +1
    17
    Quote Originally Posted by SomeFunNJ View Post
    A little less than 3 years ago.
    that would be where i start,see what the other guys say

  5. #5
    zpeters's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    bayville NJ
    Posts
    437
    PV? yamahalube situation like most??

  6. #6
    cheatin' piston popper addicted's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    north jersey
    Posts
    6,188
    +1
    176
    carb rebuild time

  7. #7
    Your carbs probably need a rebuild. If you have never done it I would probably talk to oside bill

  8. #8

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    florida
    Posts
    134
    Was it running fine before aftermarket parts? How long since you last ran it. If it revs good and idles good on land I do not see why it would be carbs.

  9. #9
    in the water the motor is under load. Doesn`t take much effort or fuel to spin up a free wheeling engine on the trailer.

    if you were just down a few r`s I would say the prop. but this is not the case. Your other parts don`t make any more power.

  10. #10
    Nothin' runs like a Deere IowanGPR's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Waterloo, IA
    Posts
    1,608
    if your power cuts in and out and is mostly reduced to half i would say it is your air intake (carbs) unless you have bad gas.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. new 08 Ultra 250x no power
    By Greenslip in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 46
    Last Post: 09-04-2015, 08:43 PM
  2. gp1200r has no power, need help diagnosing the problem
    By kyle5647 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 6
    Last Post: 08-05-2013, 11:11 PM
  3. 1998 GSX limited... modded and no power
    By Explodercoupe in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 7
    Last Post: 07-21-2011, 07:36 PM
  4. Thanks to K447 and everybody else!!! Now, help with porpoiseing1
    By Fandini in forum Polaris PWC Performance
    Replies: 13
    Last Post: 07-28-2010, 01:21 PM
  5. Polaris 785 bogging and no power
    By 00pro785 in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 18
    Last Post: 06-27-2007, 11:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •