Results 1 to 6 of 6
  1. #1
    Annapolis finest Walt2GPinPA's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Annapolis, MD
    Posts
    72

    changed the starter relay, still not starting....

    everyone said that would be the problem, so I changed it. Full battery power, just won't turn over. would it be the button? 2005 GTX 4tec supercharged.

    I took everything apart from the button down and just can't find the problem.


    also, the new relay is larger and doesn't have the metal base that the old one does, would this be it?


    any help would be appreaciated.


    Walt


  2. #2
    Kiwi spanner handler
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Christchurch NewZealand
    Posts
    579
    +1
    13
    does the engine crank if you bridge the 2 terminals on the relay? Getting 2 beeps when key on? Throttle butterfly on its idle stop?

  3. #3
    Having Fun jp1300r's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Florida
    Posts
    5,334
    +1
    261
    Do you hear a click when you hit the starter button? One of the guys down here was chasing tail with the same problem. Turned out to be a bad starter.

  4. #4
    Quote Originally Posted by Walt2GPinPA View Post

    also, the new relay is larger and doesn't have the metal base that the old one does, would this be it?


    any help would be appreaciated.


    Walt
    Where'd you get it?

  5. #5
    Kiwi spanner handler
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Christchurch NewZealand
    Posts
    579
    +1
    13
    the new units are different and plastic a superceeded part

  6. #6
    King_Of_Fun's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Catawba Island, Ohio
    Posts
    2,703
    You need to get out a voltmeter and do some testing. For instance, do the smal control lugs have +12vdc and ground when the Start button is depressed? Do you see voltage from the battery on the input to the solenoid? Does the voltage drop when you hit the Start button? Do you see voltage on the output to the starter when the Start button is depressed? Just some basic troubleshooting tests... Ron

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 24
    Last Post: 08-21-2016, 11:17 AM
  2. How do you remove the 2 red wires off the starter relay?
    By synergy141 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 5
    Last Post: 07-14-2011, 04:53 PM
  3. Newbie to the site...Waverunner will not start.
    By psmvchaser in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 05-31-2011, 06:31 AM
  4. How can I try to bypass the STARTER RELAY switch
    By Hurk in forum Kawasaki PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 1
    Last Post: 06-09-2010, 12:38 PM
  5. How do I change the *#&$#* starter?
    By NeVerMind in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 09-19-2006, 12:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •