Results 1 to 9 of 9

Thread: Need some help

  1. #1
    dpoole5074's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Scottsbluff
    Posts
    115

    Need some help

    Running everything mentioned below on my 04 rxp...we have a 08 rxp also and was wondering why i can't just pull away from it easily?? It runs right around 7700 rpms and want to get it higher.. Wondering if there is anything I can do to get some more umph...I know the xs ic will help and I am still lookin for one of those...rrfpr is set at 60...any help will be great...thanks


  2. #2
    Putting the dog on the beach will get you and easy 100rpm's.

    The heat really seems to be killing you.

    Do you have a filter on that intake?

  3. #3
    Rendog's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    jacksonville fl.
    Posts
    1,282
    +1
    2
    with the X-Charger and 42's you should be powering a 15/20 at those rpms in the heat 7700 rpms with a 14/19 prop?And your in Nebraska, I don't think it's that hot there if I'm not mistaken

  4. #4
    Bow chicka wow wow
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Charlotte,NC
    Posts
    490
    +1
    5
    Quote Originally Posted by dpoole5074 View Post
    Running everything mentioned below on my 04 rxp...we have a 08 rxp also and was wondering why i can't just pull away from it easily?? It runs right around 7700 rpms and want to get it higher.. Wondering if there is anything I can do to get some more umph...I know the xs ic will help and I am still lookin for one of those...rrfpr is set at 60...any help will be great...thanks
    You should be banging the rev limiter with that set up, even it heat you should be 8100-8200 rpms. I ran in 98 degree heat and high humidity a week ago and all I could muster was 8050, then this week it cooled down to the 70's and I was back on 8200 and pushing top speed. I have a similiar set up as you do, I'd be looking for boost leaks, something is robbing our power, are you running a blow off valve by any chance, because they tend to leak boost?

  5. #5
    dpoole5074's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Scottsbluff
    Posts
    115

    Exclamation

    I have a filter on the 4" intake and I actually am running a 15/20 prop off of my 08 rxp just forgot to change the signature...temps here are only around 88-91...to make things worse I took it out today and could only get up to around 64-65 mph....really scratching my head now...with all the mods I thought I would be running pretty good...Thanks for the input and hopefully you all can help me figure out where my power is...

  6. #6
    Rendog's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    jacksonville fl.
    Posts
    1,282
    +1
    2
    Wear ring, boost leaks would be a good place to start!

  7. #7
    dpoole5074's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Scottsbluff
    Posts
    115
    How would you go about checking for the boost leaks??..Is it just all the hoses connected to the charger or is there another way to check it...thanks again

  8. #8
    richrxp's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Netherlands
    Posts
    949
    +1
    1
    You might try another impeller.

    If you have no boostleaks ,try pitching the impeller.

    +1 mm gives 100 rpm back ,try + 2mm.

    Looks like a rxp-x setup, the solas 15/22r might work.

    But only try pitching after you are sure everything is installed the right way.

    In a hot climat you still should be running +- 8000 rpm.

    Don't know the temperatures around your hometown.

  9. #9
    dpoole5074's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Scottsbluff
    Posts
    115
    temps here only running around 88 now...do not have a blowoff valve so that is one less thing that can leak i guess...gonna try and find a way to see if there is boost leak...what is the fastest and easyest way to test?? Will a boost gauge from local part store work/?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Need some help guys, Lost 500rpm
    By CRS in forum 4-Tec Performance
    Replies: 13
    Last Post: 05-15-2006, 05:24 PM
  2. need some help
    By Pettee in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 05-12-2006, 05:44 PM
  3. Need some help ?
    By RXP04 in forum Sea Doo Open Discussion
    Replies: 10
    Last Post: 04-20-2006, 04:36 PM
  4. Need some help planning a trip.
    By Pistonwash in forum Yamaha Open Discussion
    Replies: 21
    Last Post: 03-15-2006, 06:58 PM
  5. SeaDoo 3D (need some help)
    By MARKUS in forum 2-Stroke Performance
    Replies: 21
    Last Post: 02-09-2006, 05:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •