Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Lake St. Louis
    Posts
    81

    sl1050-feels like it is slipping on accel

    New to the board and have found some great info so far so i thought I would register to see if I can get this problem figured out. Working on a sl1050 and from a stop when the throttle is hit it revs high and feels like a transmission would if it was slipping. It finally starts going then is fine after that. Any ideas?

    Thanks,
    Jeff


  2. #2
    SPEED KILLS, BUT YOU GET THERE QUICKER Keddano's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Cedar Rapids,Iowa
    Posts
    6,381
    +1
    23
    Check the rubber coupler on the driveshaft. It is probably shot.Look for burnt rubber.

  3. #3

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Lake St. Louis
    Posts
    81
    that brings me to another question. How do you grease the fitting when it is on the bottom side of that coupler. I think I am talking about the right spot.

  4. #4
    SPEED KILLS, BUT YOU GET THERE QUICKER Keddano's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Cedar Rapids,Iowa
    Posts
    6,381
    +1
    23
    I think you are referring to the bearing/bushing/seal mounted to the hull,if so It has slipped around. The coupler turns with the driveshaft.

  5. #5

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Lake St. Louis
    Posts
    81
    Yeah i think that is right. where do i get a new rubber coupler?

  6. #6
    SPEED KILLS, BUT YOU GET THERE QUICKER Keddano's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Cedar Rapids,Iowa
    Posts
    6,381
    +1
    23
    Randy @ Watcon 360-692-3492, John Zigler 608-743-1305,or a on-line place like Babbits

  7. #7

    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Lake St. Louis
    Posts
    81
    Thank you.

    Would a faulty coupler let water in? would a faulty coupler cause more damage if not attended to and the ski is ran?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2005 Aquatrax R12 feels like its slipping?
    By dls1981dustin in forum Honda Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-16-2013, 10:36 PM
  2. 2000 GP1200R WOT has no power. Feels like choke is on.
    By UFPD1881 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 06-08-2012, 07:01 PM
  3. Jet feels like it's spinning out on take off.
    By shogan in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 7
    Last Post: 05-28-2011, 10:00 PM
  4. Replies: 1
    Last Post: 08-18-2010, 04:28 PM
  5. 250x Sounds like supercharger is slipping
    By bwilso1 in forum Kawasaki PWC Performance (4-stroke)
    Replies: 11
    Last Post: 09-11-2008, 01:08 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •