Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1

    Exclamation EFI settings its fast

    Hello Chaps
    is anyone running these settings on there GPR , 1-3-1-3 as they seem to work great on my ski. The ski has ported Cylinders, 45cc heads, d plate etc etc etc etc
    I have played with the setings and these by far seem to be the fastest.

    My mate tells me to increase the last setting so it switches over to 5500rpm on the high speed. WHICH I WILL DO

    The reason i ask is because my plugs are very clean, ie the ceramic around the centre of the plug is very clean greyish in colour,,
    I cannot stress enough how quick my ski is

    i use 98 octane fuel shell optimax
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	DSC00001.JPG 
Views:	51 
Size:	653.7 KB 
ID:	6415  


  2. #2
    Moderator RX951's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    League City, Texas
    Posts
    16,066
    +1
    23
    Welcome to the Forum !

    The EFI GURU's should chime in soon to assist you.......WFO, Abbott, Mtrager, TXGP1300R, ect.........



  3. #3

    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Charleston, SC
    Posts
    374
    I'm running the same numbers on my 05 , I have the last one set around 6 to 7
    Mike

  4. #4
    Speedaddict's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Florida
    Posts
    268
    +1
    2
    For a ported ski that red setting is really REALLY low. other than that you can try bringing UP the RPM selector to around 5 1/2. If you have a buddy that can holeshot with you it would be easier to dial in the yellow and green selector. Do you have a tach to tune in your ski??? make the red pot setting rich and keep bringing it back down until you get the best RPM reading.
    Last edited by Speedaddict; 07-29-2006 at 04:54 PM.

  5. #5
    Moderator RX951's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    League City, Texas
    Posts
    16,066
    +1
    23
    Quote Originally Posted by RX951
    Welcome to the Forum !

    The EFI GURU's should chime in soon to assist you....................
    WFO, Abbott, Mtrager, TXGP1300R, ect.........
    I'm not an EFI person, but reading past info, those numbers do seem low for a ported ski....

  6. #6
    Speedaddict's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Florida
    Posts
    268
    +1
    2
    what i would do if i were you would be to do the following:

    1. get a tach to get accurrate readings (there a plenty to choose from)

    2.bring up the settings to make them rich.

    3.do one at a time start form the green pot and bring up until you can feel that the ski is going to shut off and smell that the ski is running rich. bring back down a 1/2 a number or until the engine goes back down to a stable rpm.(make sure you give it a few trottle snaps and check again.)

    4. for the yellow pot bring up until it's runing rich.(you will notice when you criuse at mid range you would hear it blubbering) bring back down half to a full number once the engine stops blubbering.

    5. for the red setting bring it rich around the 5 or 6's and go wot then take max rpm reading. write it down and lower the red setting by half a number. bring it down until you get no gain in rpms then go back to your last setting.( i personally added 1/4 to half a number to run a little rich after max rpm reading)

    6. For the RPM setting i have had no experience yet beacuse i had a buddy to holeshot with and left it at were i pulled him the most or saw no gain i left this at 4 1/2.

    Good Luck
    hope this helps a little
    Last edited by Speedaddict; 07-29-2006 at 07:11 PM.

  7. #7
    Speedaddict's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Florida
    Posts
    268
    +1
    2
    here take a look at this thread for more info....

    http://greenhulk.net/forums/showthread.php?t=9685

  8. #8
    Moderator RX951's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    League City, Texas
    Posts
    16,066
    +1
    23
    Quote Originally Posted by Speedaddict
    here take a look at this thread for more info....

    http://greenhulk.net/forums/showthread.php?t=9685
    Yup, I was gonna post the same thread over Mtrager's and WFO's How-To set an EFI.

    http://greenhulk.net/forums/showthre...hlight=setting

  9. #9

    Talking Reply Please

    Thanks Chaps

    i read the set up instructions on the forum before i went to the lake, I had already set my ski up last year, which was these settings.

    I tried what you guys recommend. However i slowly went back to my settings that i had dialled in last year, the current ones.
    Yes i have 2 tachs on my ski a pet2500 and a tiny tach

    I will go back to the lake and adjust / play with the Red and last pot

    Has anyone checked there plugs afterwards and noted there COLOUR

    Certainly RPMs drop off by about 50rpms when the RED pot is adjusted, i did not notice much difference in the YELLOW POT

    Again i have to say this is where the ski it at its quickest

    MANY THANKS
    Last edited by yamahajetpilot; 07-30-2006 at 04:20 AM.

  10. #10
    txgp1300r's Avatar
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Dallas , Texas
    Posts
    3,382
    +1
    165
    yellow is accellerator pump as rocketman stated...with the plugs gray on a two stroke i would thing your a tad lean...lean is mean..but at a cost of your motor...im running my red pot at 6..it comes on at 5500 rpm...im at 518 ft altitude 100 deg air,90% humidity (texas hell)..im at 7120 rpm. im running 6.6.2.6. but im not sure all pots callibrate the same and there are the differances in skis..the above link about turning pot till it blubbers is how i set mine up......hope this helps.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. What EFI setting to start with?
    By r33pwrd in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 18
    Last Post: 05-08-2006, 08:01 AM
  2. EFI Settings
    By Gipper in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 04-21-2006, 10:18 AM
  3. whats a good efi set up for my ski ?
    By txgp1300r in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 5
    Last Post: 03-14-2006, 09:05 PM
  4. EFI Settings
    By Gprran-1 in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 8
    Last Post: 03-04-2006, 03:50 PM
  5. efi settings
    By superramjet in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 4
    Last Post: 12-13-2005, 04:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •