Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1

    bolts shaking loose and out

    Took the XLL1200 out today and it ran good, but the two bolts on the rubber mounts holding the exhaust to the front of the engine and the two bolts holding the stinger to the head and the 1 bolt near the rear of the stinger all vibrated loose.

    The rubber mounts on the Upipe that bolt to the head with a bracket are shot and are completely worn out. Would this cause this? Help!!


  2. #2
    and there was lock tite on all bolts

  3. #3
    WATER WOODY's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Minden, Nevada, United States
    Posts
    10,664
    +1
    11
    Loose bolts over time will wear things out. Get new bolts and inserts and start over. Make sure you have the correct spacing. Some pipes need extra shims.

  4. #4
    which inserts? and what shims? You mean motor mount shims? Or shims on the front bracket that connects upipe to engine head?

  5. #5
    WATER WOODY's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Minden, Nevada, United States
    Posts
    10,664
    +1
    11
    The wore out plastic bushings on the mounts, in front of #1.

  6. #6
    Question. It says that only 2 of #37 and 39 are required. But don't I need 4 if I want to do both sides?

    http://partsfinder.onlinemicrofiche....pe=13&A=80&B=8

  7. #7
    If your not doing something, its hard to screw up. stlouisramsfan's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Pontoon Beach Illinois
    Posts
    1,115
    Please click one of the Quick Reply icons in the posts above to activate Quick Reply.

  8. #8
    If your not doing something, its hard to screw up. stlouisramsfan's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Pontoon Beach Illinois
    Posts
    1,115
    There us always a reason that something happens on this ski, the first time I took it in to get winterized, they called that the brackets on top of the head were worn and needed replaced, I said ok... The next year the head cover cracked... Come to find out the stinger bracket underneath bad broken and the pipe was vibrating and wore other parts out, I would follow woodys advice and get som new parts and continue to check it each trip as part of your pre ride inspection...

  9. #9
    Moderator OsideBill's Avatar
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    United States
    Posts
    11,875
    +1
    30
    Keith I have extra of all the pieces, the mount, inserts and bolts. This has to be right or you will continue to have issues and they will compound. Give me a call today.

  10. #10
    Hi Bill - left you a voicemail last night. Let me know how much you want to sell the entire set of pieces to do both holes/bushings top and bottom for.

    Thanks
    Keith

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 03-29-2013, 01:57 PM
  2. Exhaust Cover Keeps cracking (bolts come loose and it cracks) '99 Yamaha GP1200
    By jimmygoal in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 3
    Last Post: 07-07-2008, 10:40 AM
  3. HELP. Intake grate bolts will not come out.
    By mksmi in forum 4-Tec Performance
    Replies: 25
    Last Post: 01-21-2008, 08:19 PM
  4. Does the driveshaft moves in and out?
    By Hecyan in forum 4-Tec Performance
    Replies: 3
    Last Post: 07-21-2006, 12:26 AM
  5. Boat down and out!!!!!!!
    By GPRPITMAN in forum Yamaha PWC Performance (2-stroke)
    Replies: 17
    Last Post: 02-06-2006, 07:33 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •