Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    RXTMAN's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Lake Dunlap, TX
    Posts
    186

    Rxt Problem, Am I The Only One?

    My RXT has been giving me the error code, "OIL", followed by "P1520". Took it to the dealer and they said that the oil pressure switch was bad, and replaced it. I then had 4 hours of great riding, and then yesterday it said it again. Then today, it said it again, so I trailered it and am going to take it into the dealer on Tuesday. The unit just bogs out, and beeps and me while giving me the error code, but I kept riding knowing that it was no danger to my vehicle. Has anyone else had this problem?


  2. #2
    waverider's Avatar
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Brandon, MS
    Posts
    193
    mine was doing this, we hooked it up to the buds and that is a low oil warning, just add about 1/4 quart of oil...mine always did that when i was turning sharp..added oil..went away..

  3. #3
    Ahh....where am I?
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Baywood - Brick, NJ
    Posts
    312
    +1
    1
    Happened to me Saturday. I didn't hit the set 5 times so I didn't know if there was a error code, but it did beep and say OIL, and I was either hitting waves hard or turn or somthing. I didn't have a chance to check the oil level.

  4. #4
    moultrie rxp's Avatar
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    South Carolina
    Posts
    172
    +1
    3

    Oil

    Could be another oil pressure switch. I think there is 2 of them. The other one could go have gone bad.

  5. #5

    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Cayman Islands
    Posts
    705
    The other one is under the air manifold, right in front of the oil filter on the engine block just before where the dipstick goes into the block

  6. #6
    Chasing_the_Sun's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    new orleans
    Posts
    35
    I got the p 1520 code last weekend rode slow it went away
    today i rode for a short time and it came back with a vengence
    beeping bogging the only thing it would do is idle
    this is not low on oil becouse for the lastfew weeks ive been over full
    gunna change the oil tomarro and cheak the sensors if i can find them
    if anyone found out for sure what the problem is email me thanks

  7. #7
    Although the sensors are junk (I'm on my third set) it is real important to make sure the oil level is exact, neither too low or too high as either can set off a warning.
    One word of advice I got from here; replace them in sets instead of one at a time. $25 apiece roughly.

  8. #8
    Site Admin Green Hulk's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Location
    Morgan City, LA
    Posts
    36,398
    +1
    2,524
    Quote Originally Posted by dude View Post
    replace them in sets instead of one at a time. $25 apiece roughly.
    good advice

  9. #9
    daverxp4's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    montreal,canada
    Posts
    1,323
    not trying to get off topic how did you able to get the code again press set 5 times right?

  10. #10
    Chasing_the_Sun's Avatar
    Join Date
    Oct 2006
    Location
    new orleans
    Posts
    35
    I watch real close when ever it beeps and try and write the code fast
    I dono the button to recall the code
    good advice, better is where to order me a set of sensors and a list of common senors to fail so i can keep a few around for spares
    the shops are allways closed when you want to ride and your ride is broke
    poor ski is only a year and a half old with 140 hhrs
    think im proble due to replace some stuff besides stuff i have to replace for being lazy and not correcting my oil level.

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Am I the only one in world???
    By Jknauer00 in forum 4-Tec Performance
    Replies: 15
    Last Post: 07-07-2016, 07:16 PM
  2. I know I am not the only one with this problem
    By Tiny in forum Open Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 09-06-2013, 09:19 AM
  3. Am I the only one???????
    By Lvnspeed in forum HSR-Benelli - Hydrospace PWC
    Replies: 59
    Last Post: 01-29-2008, 09:45 AM
  4. Am I the only one?
    By porksword in forum Open Discussion
    Replies: 16
    Last Post: 06-26-2007, 08:03 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •