Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: I sprung a leak

  1. #1
    dellio's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Winnipeg, Manitoba
    Posts
    21

    I sprung a leak

    Hey guys, Just got my ski back from the dealer cause my OPAS was leaking abit and now i have a major leak coming in the back of my hull out of a black valve with two holes. The water is coming out of both holes. I have attached a couple pics, and if someone could tell me what this part is and how i could go about blocking it off would be great! Let me know if you need better pics or more info


  2. #2
    your pics did not post

  3. #3
    Pwgsx's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    DFW- TX
    Posts
    1,196
    +1
    38
    where are the pics?

  4. #4
    dellio's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Winnipeg, Manitoba
    Posts
    21
    Sorry Guys, its the black valve type thingy with two openings on either side. It goes right into the fiberglass....And i must totally sound like a straight noob right now
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	IMGP6681.JPG 
Views:	65 
Size:	1.08 MB 
ID:	141257   Click image for larger version. 

Name:	IMGP6682.JPG 
Views:	52 
Size:	993.6 KB 
ID:	141258   Click image for larger version. 

Name:	IMGP6685.JPG 
Views:	64 
Size:	1.09 MB 
ID:	141259  

  5. #5
    dellio's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Winnipeg, Manitoba
    Posts
    21
    Someone has gotta know why that black piece is mysteriously all of a sudden leaking water into my hull???

  6. #6
    AUSRXTX's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bowen Australia
    Posts
    21
    You need to block that off after installing opas kit, Depending on what kit you received you should have a black bung that goes on the outside of the hull above your jet unit. Common mistake.

  7. #7
    AUSRXTX's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Bowen Australia
    Posts
    21
    Sorry should have read it a bit more careful, there is a hose missing from there to OPAS, might be in the back corner.

  8. #8
    Richieb's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Sydney, Australia.
    Posts
    1,001
    That looks like the feed to the opas cylinders from the jet-pump.

    There should be a hose in either corner at the rear that connects to this if the OPAS is still installed.

    If not use the supplied bungs to stop this asap... before ya sink..

    Another cure is a piece of hose from one output to the other, as in looped back.

  9. #9
    Site Addict Pinoy's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Rancho Belago, CA
    Posts
    202


    Do you still have the OPAS paddles connected? If so, there are hoses that connect to that "t" One for left paddle and one for the right. The black hose behind the "T" is probably for the Left paddle. Looks like your dealer forgot to reconnect the hoses if indeed the OPAS paddles haven't been removed.

  10. #10
    dellio's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    Winnipeg, Manitoba
    Posts
    21
    Oh shoot, in my first post i meant to write my OPAS block off kit was leaking so the dealer resiliconed it but now this black thing is leaking. If i have the OPAS block offs is there still a hose that is supposed to be connected or are there just caps that did not get reconnected when then they resiliconed my OPAS blockoff?

Page 1 of 2 1 2 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 2001 Virage TXi has sprung a leak!
    By ValBugi in forum Polaris Open Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 08-08-2012, 08:33 AM
  2. Raider sprung a leak over winter
    By catzodellamarina in forum Yamaha Old School Skis
    Replies: 4
    Last Post: 04-08-2012, 09:43 AM
  3. Rotax Racing IC - How to find leaks?
    By Jarrett in forum 4-Tec Performance
    Replies: 7
    Last Post: 06-05-2005, 12:16 AM
  4. Does your RXP leak?
    By MikeTrin in forum Sea Doo How To & FAQs
    Replies: 15
    Last Post: 05-31-2005, 11:31 AM
  5. I might have a oil leak in the RXP
    By Jrsrxp in forum 4-Tec Performance
    Replies: 2
    Last Post: 05-02-2005, 12:25 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •